<

Toen ik Martijn leerde kennen zat ik in een turbulente, onvervullende fase in mijn leven. Als ik er op terugkijk, in grotere problemen en ongeluk dan ik dacht. Ik wist niet hoe of wat anders moest in het leven, maar iets moest veranderen. Ik had geaccepteerd dat hoe ik mijn leven leefde, niet werkte noch plezierig was voor mij. Dus klopte ik bij Martijn aan de deur.
Toen we aan ons traject begonnen, was er al snel veel vertrouwen gewonnen. Vooral omdat de ervaring en kennis van hem herkenbaar en toepasselijk was. Het was geen vaag algemeen advies, maar advies over menselijke herkenbare situatie’s. Het waren praktische tips, die ik gelijk kon uit testen. Waarom deed ik de dingen die ik deed? Hoezo had ik drugs nodig? Martijn heeft me over dingen laten nadenken, en kon me ook door mijn gedachtens en vraagstukken begeleiden.

Martijn communiceert op een manier die je raakt, waarin je jezelf begrepen voelt, en jezelf ook beter gaat begrijpen. Door te kijken naar de uniekheid van de persoon, kan hij zich goed inleven. Iedereen anders is, en dat dat juist prachtig is. Oprechte interesse. Naast dit talent, ook diepgaande kennis over verslavingsgedrag. Over hoe je eigen brein je soms tegen kan werken. Maar ook simpele tips die de dagelijkse kwalen of denkfouten draglijker maakt, of zelfs laat overwinnen. Hoe je goed bij je negatieve gevoelens stil kan staan, wat je leven overmijdelijk makkelijker maakt door je gevoelens te begrijpen.

Sinds het begin van ons traject, ben ik alleen maar nieuwe inzichten gaan werven. Ik kon altijd met vragen bij hem terecht en al gauw bouwt dat een vertrouwensband op. Zeker omdat hij het gevoel geeft dat je begrepen wordt. Martijn oordeelt niet, immers is niemand perfect, maar de wil om te veranderen en jezelf te verbeteren is hetgene dat bewonderd wordt. Ook is Martijn dankbaar, het is zijn passie om mensen te helpen. Het is puur en ik kan geen betere motivatie bedenken dan dit om mensen te coachen en te helpen. Het is als een goedwillende wijze broer, die van de zijlijn je bijstuurt en het je gunt. En dat kan Martijn.

Door inzichten, begrip maar ook zelfvertrouwen durfde ik langzaam maar zeker de daad bij het woord te voegen. Ik ben van mijn verslaving af, maar misschien wel nog belangrijker is, is dat ik weer goed tegen mezelf en daardoor tegen mijn medemens wil zijn. Ik kan zeggen dat hij door middel van belangstelling tonen, mezelf diep in mijn emoties en gedachtegang te laten graven, advies en begrip te tonen maar ook confrontatie en de dingen uit te spreken zoals ze zijn, mij tot veel inzichten en de knop om heeft gedraaid.

Het is niet zo dat Martijn me alleen maar met doelen behalen heeft geholpen, het voelt alsof je de meest oprechte vriend hebt, die je er doorheen KAN maar ook WIL helpen. Iedereen verdient in dat aspect een coach, en inmiddels vriend geworden, persoon in zijn leven. Vooral als je eigenliefde wil hebben. Als ik terugkijk, naar waar ik vorig jaar stond, kan ik alleen maar in ongeloof zijn over hoe blij ik ben dat ik deze progressie heb geboekt. Dit had ik niet kunnen verwachten. Daarvoor kan ik alleen maar dankbaar zijn. Dit had ik nodig.